sábado, 28 de julio de 2012

LLIBRETS D'ALBERGÍNIA AMB PERNIL I FORMATGE

Hola amics, tal com us vaig comentar hem estat uns dies en un poblet de muntanya amb uns familiars, els quals tenen un hort que cultiven de forma ecològica; quan marxavem vam passar per l'hort i vam collir una bona quantitat d'albergínies, tomàquets, mongetes, pebrots i carbassons blancs una mica gegantins.

Així que, en la recepta d'avui, l'albergínia utilitzada per fer aquests capritxets és del tot ecològica.  Després d'aquesta petita explicació, tot seguit us indico el plat, que és molt i molt fàcil i que agrada a tothom que el prova.


Ingredients per a 3 persones:

    1 Albergínia (era molt gran)
  50 grs. de pernil serrà.
100 grs. de formatge  (Del que es fa servir per fer llibrets o bikinis)
    2 ous.
    Farina blanca.

Preparaciò:

Tallem l'albergínia a rodanxes no gaire gruixudes (jo la vaig partir per la meitat, ja que era molt gran); a sobre d'una rodanxa hi posem formatge i pernil i es cobreix amb una altra rodanxa, i així fins a tenir plens tots els llibrets que volgueu preparar.

Una vegada fet aixó és tan senzill com que es passa per farina blanca i després per ou i es fregeix amb oli d'oliva; es deixa escórrer sobre un paper de cuina i ja es pot servir. De veritat que es molt bo, proveu-ho i segur que repetireu.

 Bon Profit!







sábado, 21 de julio de 2012

CONILL AMB MENTA

Hola, avui vaig a publicar el dinar que mejarem demà. A nosaltres ens agrada molt. Fins la tornada.

PER UN CONILL.

Ingredients:

1 Conill.
1 Ceba grosa (o 3 c. soperes de la que sempre tinc preparada i publicada).
1 got de vi blanc.
1 bon manat de menta fresca.
1/2 got d'aigua
   Sal.
   Pebre.

Preparació:

En una cassola amb oli es sofregeix el conill salpebrat, juntament amb la ceba, fins que estigui ben rosset;  llavors s'hi afegeix la menta, el got de vi i se li dóna unes voltes; passats uns 5 minuts s'hi aboca el got d'aigua, es tapa i es deixa que faci una mica de xup xup.  Quan ja esta tovet, s'emplata posant-li per sobre menta picada.

Bon profit!







jueves, 19 de julio de 2012

AMANIDA DE PASTA, ENCIAM I NOUS

Hola de nou, es nota que fa calor i continuem amb les amanides.

Ingredientes per a 4 persones

170 gr. de pasta "pajarites".
    1       enciam, el que més us agradi.
 70 gr.  de nous pelades.
   4 ous de guatlla.
   Ceba
Per la vinagreta:

1 gra d'all.
- Oli.
- Vinagre.
- Orenga.
- Sal.
- Pebre.


Preparació:

Poseu la pasta a bullir i, mentrastant, piqueu la ceba ben petita, renteu i talleu l'enciam i poseu-ho en un bol. Quan la pasta estigui, escorreu-la, passeu-la per aigua freda i afegiu-la a l'amanida.

Per la vinagreta,  piqueu l'all i barregeu-lo amb una mica d'oli i vinagre. Afegiu-hi la sal, el pebre i l'orenga, i deixeu-la reposar perquè l'all aromatitzi l'oli.

Bulliu els ous de guatlla, peleu-los i, juntament amb les nous, poseu-los sobre l'amanida. Barregeu-la amb la vinagreta i ja la podeu servir. 

Bon Profit!

miércoles, 18 de julio de 2012

AMANIDA DE PATATES I LLAGOSTINS

Hola amics del blog.  Com que segueix fent tanta calor, encenc el foc el menys possible. Així que avui, per dinar, estic fent una amanida amb coses que tinc a la nevera, i seguidament us explico de que va, molt senzilla però saborosa.


Ingredients per a dues persones:

    4 patates mitjanes.
       Un grapadet de mongeta tendre rodona.
    3 pastanagues.
    1 ceba tendre no gaire gran.
       Olives negres sense pinyol,  al gust.
    1 llauna petita de tonyina.
150 grs. de llagostins cuits.
       sal i pebre

(En aquest moment no tinc pebrots; si en tingués, en posaria)



Preparació:

Bullim les patates amb pell, i les pastanagues pelades durant 25 minuts a partir d'aigua freda.  Un cop bullides, les treiem del foc i les reservem en un plat.

Seguidament i a la mateixa aigua, hi bullim durant uns 12 minuts les mongetes tallades pel mig. Una vegada cuites les refresquem amb aigua freda per tal que no perdin el color i es mantinguin verdes. Ho reservem.

En un bol es posen les patates pelades i tallades a rodanxes gruixudes, les pestanages també tallades, la ceba, les olives, la tonyina, les mongetes i els llagostins tallats i ho amanim amb una vinagreta d'oli d'oliva i vinagre de modena,sal i pebrre, tot ben remenat i a la nevera fins l'hora de dinar.

Bon Profit!




lunes, 16 de julio de 2012

PASTÍS D'ALBERGÍNIES

Hola a tots els meus seguidors, molts de vosaltres de llocs molt lluny de casa; mai no m'ho hauria imaginat. Us vull donar les gràcies a tots. I després de aquest preàmbul, anem a fer un altre plat d'estiu.

Ingredients:

2 Kilos d'albergínies.
1   "      de cebes.
6           ous.
             Sal.

Escaliveu les albergínies i un cop fetes, es reserven. En una paella es posa oli, i quan està calent, es fregeix la ceba, que abans haurem tallat a rodanxes; la ceba ha de quedar transparent, no massa daurada.

Tallarem les albergínies amb la polpa i la pell i les adjuntarem a la ceba ben escorreguda d'oli.  Afegim els 6 ous sencers i ho passem tot per la batidora. Posem un puntet de sal, no gaire, perquè les albergínies ja solen ser salades  ( inclús es pot no posar-hi sal ) i omplim un motlle de plum-cake previament untat amb mantega. Es posa al forn a 180 graus, al bany maria, durant una hora.  Una vegada cuit es treu del motlle i es serveix amb salsa de tomàquet. El pastís pot ser fred o calent. La salsa sempre calenta.

Bon profit!


martes, 10 de julio de 2012

ALBERGINIES FARCIDES A LA MEVA MANERA

Avui no sabia que fer per dinar,  tenia unes albergínies i he pensat a fer-les abans no es fessin malbé. Ara us les presento.

Ingredients per a 2 persones:

    2 Albergínies.
150 grs. de carn picada de porc.
150 grs. de carn picada de vedella.
    1 Ceba.
    1 Tomàquet.
    1 bon grapat de bolets variats deshidratats: trompetes, ceps, rossinyols.
       (els que us agradin)
    Sal.
    1 cullarada de postres d'herbes de Provença.

Preparació:

Poseu el forn a 180 graus, i mentrestant es preparen les albergínies, igual que si es volgués escalibar-les, tot vigilant que no perdin la forma. Quan estiguin fetes, es treuen i es deixen temperar.

En una paella es posa ceba ben picada, i es deixa enrossir; quan ja està feta s'afegeix la carn ja salada. Una vegada cuita, s'hi afegeix el tomàquet i es deixa uns minuts perquè es cogui (només és questió d'uns minuts, desprès ha d'anar al forn).Tot seguit s'hi posen el bolets, previament hidratats i les herbes de Provença; en aquest punt apartem la paella i la deixem en espera.

Una vegada templades les albergínies, es treu la polpa amb cura i es pica amb un ganivet i s'incorpora a la paella; li donem unes voltes perquè es barregi tot bé i es deixa refredar una mica abans d'omplir les albergínies.

Passada una estona, ja es poden omplir, donant-li la forma original; s'hi posa una mica de formatge ratllat, es gratinen i ja es poden menjar.

De veritat que estan de "cómeme, cómeme".

Bon profit!




miércoles, 4 de julio de 2012

BOTIFARRA ESPARRACADA

Hola a tots els que seguiu el blog. Ja aneu veient que no publico cap recepta complicada, tot al contrari, són menjars que es fan normalment a casa, i d'aquesta manera compartim idees i plats. La d'avui l'he fet aquest migdia per dinar, i no deixa de ser un plat del més normal, però fet d'una altra manera.

Ingredients per a 2 persones:

400 gr. de botifarra de bolets, o normal.
300 "    de mongetes cuites.
    3 c. soperes de la salsa d'all i oli que tinc publicada. (No allioli)


Preparació:

En una placa per fer carn a la planxa i ben calenta, es posa la botifarra sense pell; amb una espàtula aneu-la trinxant i que es vagi daurant.  Quan la botifarra està ja una mica daurada, a la mateixa placa hi poseu les mongetes i els hi doneu unes voltes; quan les mongetes estàn ja prou calentes (amb uns 3 minuts ja n'hi ha prou) hi afegiu la salsa d'all i oli. Pel que fa a la botifarra, quan tingui aquell coloret dauradet i bonic, està llesta i  ja es pot emplatar. Avui també ho he acompanyat amb un carbassó a la planxa.


Què? senzill, no?. Doncs a gaudir-ne que esta irresistible.

Bon Profit!



martes, 3 de julio de 2012

CEBA JA PREPARADA PER UTILITZAR

Hola, no sé com explicar-ho; veureu: no és una recepta, és una ajuda per quan has de cuinar i et falta temps. És una solució que he trobat; jo, sempre, sempre, en tinc de preparada, i això m'estalvia molt de temps, i, per altra banda es fa servir molt. És molt pràctic, ja veureu; si us decidiu a fer-ho, ja em comentareu si us va bé.

Ingredients:

4 kilos de ceba. o més
Una mica d'oli d'oliva.
Sal.
1 c. sopera de sucre.

Estris:

Una Picadora

Preparació: 

Primer de tot peleu les cebes i en una picadora les piqueu (que no quedi puré). Una vegada fet això,  que és el que més costa," je je" poseu una olla amb una mica d'oli, a foc mitjà, i a mida que les cebes estiguin picades, les aneu posant a l'olla, afegiu la sal i el sucre i les deixeu que es vagin fent. De tant en tant, jo les hidrato amb un bon raig d'aigua o de vi i  aneu-les remenant.

Acostumen a estar fetes quan les veieu transparents, el temps de cocció ve a ser aprox. d'una hora a hora i mitja.  (sembla que costi molt, però a la pràctica és un plis, i després és molt agraïda). 

Una vegada la ceba ja està llesta, i encara calenta, es posa en pots de vidre  ben nets; ompliu els pots,  els tapeu, els poseu al revés i els deixeu que es refredin. Es fa així per fer el buit.

Una vegada ja s'han refredat, es guarden al rebost i es fan servir d'un en un. Atenció: un cop obert el pot i es va fent servir, es guarda sempre a la nevera.

No cal dir que soluciona molts plats, per exemple, pel sofregit de la paella , per uns macarrons, per uns montadets, per un pollaste, pels canalons d'estiu, en fi, per tot el que porti ceba. I ja no m'enrotllo més.

Bon profit!






"MONTADITOS"


 Hola, aquests "montaditos",  junt amb altres aperitius, els vaig fer pel dinar de Sant Joan, que és el sant del meu marit.

Just com a idea, us dic que per acompanyament també vaig fer unes gambes amb all i julivert, i a la planxa, navalles, cloïsses i musclos. Tot deliciós.

És tan fàcil que fins i tot em fa vergonya.

Ingredients:

Tans Caps tans Barrets

(1)

Llesques de pa torrades.
Ous de guatlla.
Sobrassada tallada fina.

Preparació:
Es col·loquen les torrades en una safata i a sobre de cada una s'hi posa una rodanxa de sobrassada; en el últim moment, abans de servir, es freixexen els ous i es posen a sobre de la sobrassada. Us recomano que en feu bastants perquè agraden molt.


(2)

Llesques de pa torrades.
Rodanxes de formatge de  "Camembert".
Alls i unes branques de romaní.


Preparació:
En una safata que pugui anar al forn es col·loquen les llesques de pa torrat; a sobre de cada una hi poseu el formatge,  lamineu uns alls i poseu a sobre del formatge un parell de lamines d'all i una mica de romaní.

Posar al forn el temps just per tal que el formatge es desfaci una mica i a gaudir d'aquest altre "montadito".  Les gambes fetes a la planxa i un cop al
plat hi posem all, oli i julivert.

Bon Profit!


CANALONS D'ESTIU

Hola a tots, avui tinc una mica d'enyorança, i recordant la meva tieta, que sempre feia aquests canalons a l'estiu, he decidit passar a l'acció, i ha estat tot un èxit, èxit  que repetirem al llarg d'aquests i molts altres estius. Us haig de dir que com a sigut improvisat, només tenia aquests pocs canalons, peró tot i així, vull que els conegueu. Segur que molts ja els feu.


Ingredients:

1/2 enciam.
2 llaunes de tonyina mitjanes.
1 ceba mitjana (jo en tinc sempre guardada en pots i preparada per mi; en aquest cas, posar-hi 2 c. soperes).
2 c. soperes de tomàquet.
13 canalons, són els que tenia.
Maonesa

Preparació:

Bullir les plaques de canaló en aigua salada i un rajet d'oli. Quand bulli l'aigua s'hi tiren els canalons, no tots de cop, per tal que no s'enganxin; veure el temps que indica el fabricant, i passat aquest temps, refredar en aigua ben freda i reservar.

En un bol es posa la tonyina, la ceba ja fregida, el tomàquet i l'enciam ben trinxadet, es barreja tot bé i s'omplen els canelons.

En una safata de servir es van col·locan els canalons i per sobre, la maonesa  i l'enciam;  això a gust de cadascú. Quan fa calor són deliciosos i t'en menjaries molts.

Bon profit!

















lunes, 2 de julio de 2012

AMANIT DE BACALLÀ

Hola, seguim amb els amanits i plats freds; amb la calor que està fent aquests dies no es tenen ganes d'encendre el foc. Aquest amanit és de bacallà i com moltes altres coses,  no costa res de tastar-lo.

Ingredients per a 4 persones:

400 gr. de bacallà dessalat i esmicolat.
    2 cebes tendres.
    2 taronjes. 
    4 patates mitjanes.
       Unes olives negres o verdes, al vostre gust.


Preparació


Es bullen les patates amb pell, fins que estiguin cuites però fermes. Les deixeu refredar i les peleu i talleu a rodanxes o a quadrets.

Peleu les taronjes traient tota la pell blanca i les feu a grills .

Picar les cebes molt finament, poseu-hi les olives; barrejar tot en un bol i s'amaneix amb un bon oli d'oliva.

Bon profit!.