viernes, 28 de diciembre de 2012

CONILL AMB CERVESA PRUNES I PANSES

Hola, estic fent ara mateix un conill per demà dinar que fa una oloreta que ja me'l menjaria ara.


Ingredients:

   1 conill tallat a trossos.
   1 ceba mitjana.
   1 pastanaga.
      prunes al gust.
      panses  "    "
      farina de blat.
    1 cervesa suau.
    2 cullarots de brou.
       sal i oli d'oliva.


Preparació:

En una cassola poseu oli i quan estigui calent poseu-hi el conill prèviament enfarinat i salat; deixeu que es vagi enrossin i a mitja cocció talleu la pastanaga a trossets i la ceba tallada petita; deixeu que es faci tot junt i quan veieu que el conill ja està daurat, afegiu la cervesa i que faci xup-xup uns 15 minuts. Passats els 15 minuts hi afegiu el brou  i els fruits secs, tapeu la cassola, abaixeu el foc i ho deixeu uns 30 minuts i ja estarà a punt de servir. Jo l'acompanyaré amb una mica d'arròs blanc.

Bon profit!





jueves, 27 de diciembre de 2012

PIT DE POLLASTRE AMB PANSES I PINYONS

Hola, feia molts dies que no publicava res, però ja sabeu que aquests són dies molt complicats. Aprofito per desitjar-vos unes bones festes. El plat d'avui és molt bo, fàcil i econòmic.


Ingredients per a 4 persones:

   4  pits de pollastre tallats molt fins.
       farina de blat.
100 grs. de pinyons.
    1 grapat de panses hidratades amb aigua.
    1 ceba grosseta tallada petita.
       sal i pebre blanc.


Preparació:

Agafem els pits de pollastre, els salpebrem i els passem per la farina, els fregim i els anem passant a una  cassola. Colem l'oli, i en aquest mateix oli fregim la ceba fins que quedi transparent, llavors ho afegim a la cassola; llavors hi podeu posar una mica de vi blanc o cava, i fins i tot una mica de brou, sense cobrir els pits de pollastre. Ho deixeu uns 5 minuts i llavors hi afegiu les panses, prèviament escorregudes, i els pinyons passats per la paella per enrossir-los una mica i donar-los més sabor; ho deixeu 5 minuts més i ja es pot emplatar. Vaig oblidar-me de fer la foto del plat un cop emplatat. Va ser un lapsus.

Bon profit!









 

viernes, 14 de diciembre de 2012

BACALLÀ ALS TRES SABORS


Hola, ja he tornat de les minivacances a Berlin, i com que penso que heu anat veient les notícies, ja us haureu enterat del fred i les nevades que ha fet. I no us explico la tornada, el diumenge, doncs va estar nevant tot el día i a l'hora de sortir l'avió i un cop tots el passatgers ja asseguts, vinga esperar que s'enlaires i anava passant el temps i res de res; llavors ens comuniquen que hi ha problemes a les pistes, que s'ha de treure la neu i que encara en tenim per una hora i mitja aprox., doncs per altra banda s'han anat acumulant avions i hi ha una llarga cua davant del nostre (uns 19 avions). Passat més o menys aquest temps, l'avió es comença a desplaçar, però llavors es para en sec i torna a la seva posició inicial i ens donen la "bona" notícia de que passa alguna cosa amb el motor esquerra, que s'ha congelat no sé qué. Més temps d'espera i per entretenir el personal van repartir uns entrepans i begudes. Finalment, al cap de 4 hores d'estar engabiats, l'avió es va enlairar i vam arribar a Barcelona sans i estalvis sense més problemes. Va ser, però, tota una experiència.

Berlin ens va agradar, doncs hi ha molt a visitar i tota una història al darrere, encara que una part d'ella és molt trista, però en aquest temps hi ha massa neu i hi fa massa fred. Pensem que en un altre estació de l'any, a la primavera, per exemple, ha de ser molt més interessant de visitar.

Passem, però, a la cosa de la cuina, que és el que ens ocupa.


Ingredients per a 4 persones:

4 talls de bacallà  ben formosos i sense espines.
3 cebes grosses.
3 pomes grosses golden.
4 c. soperes de sucre.
1/2 all.
1 ou.
   oli d'oliva.
1 c. sopera de mantega.
   farina de blat .


Preparació:

Ja sabeu que el bacallà és molt senyor i moltes vegades al fregir-lo s'obre; jo fa molt de temps que el fregeixo a la fregidora i queda molt ben fet i sencer.

Un cop  dit això, enferineu dues vegades el bacallà, el fregiu i un cop fregit, el reserveu.
Bulliu les pomes amb dues cullarades de sucre i quatre dits d'aigua; quand estan toves, si ha quedat liquit, l'escorreu i xafeu les pomes amb una forquilla i les reserveu.

Feu les cebes a mitjes llunes i les fregiu amb dues cullarades de sucre, una mica d'oli, i una mica de mantega a foc baix fins que estiguin caramelitzades; les aneu hidratant de tant en tant amb una mica d'aigua i quan estiguin llestes les reserveu.

Feu un allioli suau i també el reserveu. r />
En una safata que pugui anar al forn poseu primer la ceba ocupant la superficie que desprès ocuparà el bacallà, aquest el poseu sobre la ceba i a sobre del bacallà la poma ben extesa i per sobre de la poma l'allioli. Seguidament ho poseu al forn a gratinar i ja estarà a punt de servir.

Bon Profit!













<







:











Un cop to

martes, 4 de diciembre de 2012

CARN AMB CEBA I CERVESA NEGRA

Hola, encara estic aquí. Avui tenia classe de patchwork, però al marxar demà i amb tant de vent com està fent, m'ha fet mandra i he preferit quedar-me a casa on, per cert, s'hi està molt bé. Crec que un dia ja vaig explicar que el patchwork és la tècnica de fer diferents coses amb retalls de roba, per exemple boles de Nadal per posar-hi espelmes, cobrellits, etc. Quan tornem i soluci el problema de les fotos, faré alguna foto del que faig i així us en fareu més la idea.

Bé, el cas és que m'ha vingut al cap una recepta que ara mateix explico; quan tingueu molta gent i volgueu lluir-vos i no anar estressats, és ideal i a més boniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiissima!!

En varies ocasions que hem sigut 11 persones, he fet servir 3 kilos de carn, 6 cebes groses, 3 cervesses negres, i no ha quedat mai res.  


Ingredients:

- Carn de vedella, de la que feu servir per fer el fricandó,  no gaire gruixuts ni tampoc massa grans, val més posar 4 talls al plat que 2 de grans.
- Cervessa negra.
- Cebes.
- Farina blanca.
- Sal, pebre i oli d'oliva.


Preparació:

La carn, prèviament salpebrada i enfarinada, l'aneu fregint, volta i volta, en una paella amb l'oli calent i l'aneu passant a una cassola. Quan la teniu tota fregida, talleu la ceba a mitjes llunes i l'afegiu a la cassola amb la carn i també hi aboqueu la cervessa negra;  la carn ha de quedar coberta de cervessa.

Seguidament tapeu la cassola i la deixeu a foc mig, anant-la sacsejant de tant en tant perquè no s'enganxi, fins que estigui ben tendra. La deixeu refredar i quan estigui freda la guardeu a la nevera. El secret de que resulti tant bona és tenir-la d'aquesta manera ben bé 5 o 6 dies abans de menjar-la. Això m'ho va indicar el carnicer on compro sempre la carn.

El dia que la necessiteu, només la teniu que escalfar i la podeu acompanyar d'unes patatetes que venen als supers i que van en un pot de vidre; les patates ben escorregudes i passades per la paella amb el foc molt suau, amb una mica d'oli i mantega, fins que agafin un tó daurat; llavors hi tireu per sobre un grapat de julivert tallat petit i a gaudir del plat.

Si algú de vosaltres la fa, m'agradaria saber la vostra opinió.

Bon profit!





lunes, 3 de diciembre de 2012

SOPA DE RAP

Hola a tots. En primer lloc us vull demanar disculpes, ja que cada dia publicava una recepta i amb aquesta història de les fotos que encara haig de solucionar, ara no ho faig. Com que per a mi és una cosa nova i em fa una mica de respecte, encara no m'hi he posat. Dimecres marxem uns dies a Berlin però prometo solucionar-ho així que tornem. Avui us presento una sopeta que per aquests dies de fred va de perles.


Ingredients per a 4 persones:

     1 kg i mig de cap de rap. 
 200 grs. de tomàquets.
     1 ceba grossa.  
 200 grs. de pa sec.
     3 grans d'all.
   15 ametlles torrades.
     1 fulla de llorer.
     1 branca de julivert.
     1 branca de farigola.
        sal.


Preparació:

Renteu molt bé el cap del rap i el poseu a bullir en una olla amb 2 litres d'aigua, juntament amb la fulla de llorer, la farigola, el julivert, dos grans d'all i un pessic de sal. Que bulli de 20 a 30 minuts, més no.

Tot seguit el coleu i guardeu el brou per una banda i el peix per l'altra, treient amb molta cura tota la carn del cap del rap i la feu a trossets petits.

Sofregiu la ceba de manera que quedi transparent i després hi poseu el tomàquet i el deixeu que quedi ben sofregit;  mentre el tomàquet es va fent, peleu i piqueu les ametlles, procurant que quedin molt ben picades, les afegiu al sofregit, doneu quatre voltes i afegiu el pa llescat molt i molt prim.

Llavors ho poseu tot junt amb el brou que teniu guardat i els trossets de rap; ho deixeu bullir tot durant una mitja hora. A mitja cocció piqueu un gra d'all amb un rajolí d'oli hi ho afegiu a l'olla. S'ha de servir molt calent.

Bon Profit!