miércoles, 30 de enero de 2013

GALTES DE VEDELLA AL VI NEGRE

Hola a tots. Fa temps que una lectora del blog, al veure que vaig publicar les galtes de porc, em va suggerir que quan m'anés bé publiqués les galtes de vedella. Jo també en tenia ganes i aquí les teniu.


Ingredients per a 3 persones:

6 galtes de vedella.
1 pastanaga grosseta.
1 ceba.
5 alls.
1 fulla de llorer.
   farina de blat.
   vi negre.
   sal, pebre, oli d'oliva
1 litre de brou de carn. (jo no en tenia i el vaig posar de pastilla)



Preparació:

Normalment les galtes quan  es compren ja estan ben netes, però si no és així, primer es netejen bé i un cop fet això es salpebren i es pasen per la farina i es marquen en una paella amb l'oli calent per tal que quedin daurades; seguidament es reserven.

En una cassola coleu l'oli i fregiu la ceba, la pastanaga i els alls pelats a fi de que agafin color i quedi tot ben confitat; amb 10 minuts a foc viu ni ha prou, però ho aneu remenant de tant en tant perquè no es cremi. Llavors hi afegiu les galtes i el suquet que han deixat anar, la fulla de llorer i el vi, que ha de cobrir les galtes. Ho deixeu uns 10 o 15 minuts per tal que l'alcohol
s'evapori i seguidament  hi tireu el brou i ho deixeu que vagi fent xup-xup uns 90 minuts a foc molt suau, fins que es posin ben tovetes. Si voleu, quan les galtes ja estiguin cuites, podeu passar la salsa pel mini-pimer.

Ho deixeu aixi fins el moment de menjar.

Val la pena tenir present que les galtes, si es fan un dia o dos abans, encara surten més bones.


Pel puré:

3 patates.
   mantega al gust o oli d'oliva.
   sal.

Bulliu les patates amb sal uns 20 minuts, les escorreu, hi afegiu la mantega o bé l'oli i ho passeu pel mini-pimer.

Jo ho vaig servir amb les verduretes i un puré de patates i una miqueta de arròs blanc. No és per dir-ho, però estaven delicioses.

Bon profit!








martes, 29 de enero de 2013

PA DE PESSIC AMB MANDARINES SENCERES

Hola, segur que quan llegiu el nom de la recepta us queradeu una mica parats. Aquesta recepta la vaig veure fa temps en un programa de cuina i, d'entrada, em va sobtar, però al mateix temps em va cridar l'atenció. L'he fet vàries vegades i el resultat és molt bo, tot i que a mi no m'agraden les mandarines; el pastís, però, m'agrada molt. Em passa igual amb la crema de mandarines, repeteixo que no m'agrada la madarina, però la crema és deliciosa i un altre día la publicaré. Avui anem per aquest pa de pessic. Jo he variat la quantitat de mandarines perquè la veritat és que no es notava el sabor; a la recepta original hi havian 2 mandarines pel pa de pessic i una pel glacejat.


Ingredients:

130 grs. de sucre.
280     "     farina.
225 ml.   d'oli.
    2         ous.
    1         sobre de llevat Royal.
    1         polsim de sal.
    3         mandarines senceres (ben netes sota l'aixeta per tal que no tinguin
               cap impuresa).


Pel glacejat:

    2  mandarines.
        sucre glaç.
   

Preparació:


Greixeu un recipient tipus Plum Cake o el que us vingui més de gust i el reserveu.

En un bol en el que us capiguen tots el ingredients hi poseu el sucre, la farina, el llevat, el polsim de sal, els ous, l'oli i les tres mandarines; seguidament amb el mini-pimer ho passeu ben passat fins que no quedi cap grumoll i llavors ja ho podeu posar en el motlle i enfornar uns 40 minuts. (Prèviament escalfeu el forn a 170º )  Passats uns 35 minuts el punxeu amb una agulla de fer mitja o una vareta de fusta, per veure si ja està llest.

Un cop fora del forn el deixeu uns minuts, que no estigui tan calent, i el poseu en una safata.

En aquest punt escorreu en un bol petit o una tasseta el suc de les dues mandarines, afegint sucre glaç  i ho aneu remenant fins aconseguir un liquid homogeni; quan ho hagiu aconseguit, amb aquest liquid aneu regant el pa de pessic amb una cullera.

Queda molt fí i nosaltres i els que ho han provat a casa ens ha agradat molt. Animeu-vos.

Bon Profit!










jueves, 17 de enero de 2013

GUATLLES AMB TARONJA

Bon dia, estic fent el dinar d'avui, i he pensat que estaria bé de fer-vos arribar la recepta.


Ingredientes:

    4 guatlles.
300 grs. de ceba.
    2 alls.
    1 taronja.
300 - 350 ml. de brou. Si no en teniu, el poseu de brik.                              
       sal i pebre.


Preparació;

Abans de res netejeu bé les guatlles de petites plumes, i per si encara porten alguna víscera. Ara ja venen netes del tot per dins, fins i tot ja no hi ha ni el coll. Les talleu de dalt a baix, les salpebreu i un cop netes i tallades, les marqueu en una paella ben calenta i amb un rajolí d'oli, per tal que agafin color; un cop daurades, les aparteu i les poseu sobre un paper absorbent i les reserveu.

Per una banda, poseu el brou en un recipient per tal de que es vagi escalfant, i per l'altra, a la mateixa paella on heu daurat les guatlles afegiu oli i talleu les cebes a mitjes llunes i els alls sencers i que es vagin fent.

Quan la ceba estigui transparent, afegiu les guatlles, el suc de la taronja, unes tiretes de la pell de la mateixa taronja procurant que estiguin ben netes de la part blanca, una mica de ratlladura de la pell i el brou, i ho deixeu a foc mig durant uns 40 minuts. Si veieu que fa falta liquid, hi afegiu el brou que calgui. Es pot acompanyar, com he fet jo, amb una mica d'arròs blanc.

Bon Profit!




 





miércoles, 16 de enero de 2013

PINYA AMB CREMA CATALANA CREMADA

Hola, ja hem començat un altre any.  Personalment l'he començat igual que el vaig acabar: encostipada, i no hi ha manera de que se'n vagi. Refredats apart, estic molt contenta i vull compartir-ho amb vosaltres,  ja que el blog, malgrat els diferents problemes que he tingut amb les fotos, té molt bon acolliment i cada vegada sou més els que el visiteu i em sembla increïble que tingui tant d'èxit, amb gent de molt lluny del nostre país. A tots moltes GRÀCIES.

Avui vaig a fer una pinya que fa molts anys que no feia.


Ingredients:

1 pinya
   crema catalana, si no teniu ganes de fer-la;  en els supers en venen, i la de
   la marca FAGEDA surt molt bona.
1 copa de whisky.
   sucre.


Preparació:

Peleu la pinya, la feu a rodanxes d'uns dos dits, li treieu el cor que és molt dur, i en una paella ben calenta hi poseu el whisky i una cullerada de sucre; passeu les rodanxes per la paella volta i volta, i les aneu posant en plats individuals. Per damunt de les rodanxes hi poseu la crema freda i per sobre hi afegiu el sucre, i amb la pala de cremar ben calenta l'aneu cremant.

Atenció. Molt important. La operació de cremar el sucre s'ha de fer rodanxa per rodanxa, es a dir, al posar el sucre damunt la crema, cremar-lo immediatament i passar seguidament a una altra rodanxa i continuar d'aquesta forma. Si no es fes així, la humitat de la crema es menjaria el sucre i no es podria cremar.

També queda molt bé presentant la pinya només tallada a quarts de dalt a baix i deixant la corona de fulles verdes. Es treu la polpa com si fos un meló, es talla a triangles i es posa de nou sobre la seva crosta i després es fa la mateixa operació amb la crema.

Bon Profit!


viernes, 11 de enero de 2013

PASTÍS DE IOGUR I PRÉSSEC

Hola, de tant en tant sempre ve de gust acabar un dinar amb un pastís. I què em dieu d'un berenar? Sigui quan sigui, ja veureu que n'és de bo.


Ingredients per a 8 persones.

100 grs.   de galetes Digesta.
  50    "    de mantega.
    1 c/s.   de llet.
    2          iogurs grecs.
   4 c/s.    de sucre.
   5           préssecs de vinya.
   1 copa  de licor de préssec.
1/2           llimona.
   4 fulles de gelatina.
                canyella en pols.


Preparació:

En un bol tritureu les galetes i les treballeu amb la mantega i la llet; forreu un motlle amb el fons desmontable i ho coeu al forn durant 5 minuts a 175ºC. Poseu en remull la gelatina dintre del licor de préssec fred.

Escorreu la gelatina i la foneu amb dues cullerades d'aigua calenta. Tritureu 3 préssecs amb un bon raig de llimona i el licor, ho barregeu amb els iogurts, el sucre i la gelatina colada i freda.

Proveu el punt de dolçor per si necessita més sucre, ho aboqueu dintre del motlle i ho reserveu dins la nevera unes hores fins que quatlli. Seguidament talleu la resta dels préssecs a grills, i els poseu per sobre del pastís, ho empolvorem amb canyella i, si voleu, ho podeu coronar amb una branqueta de menta.

Ja veieu que aquest pastís és molt fàcil de fer, però s'ha de tenir en compte de preparar-lo el dia abans, tota vegada que ha de quatllar, i d'aquesta manera també és molt millor per desenmotllar-lo.

Ara no és temporada de préssecs, però també es pot fer amb préssecs de pot; el licor s'afegeix per donar-li més gust, però si no n'hi poseu, heu de posar la gelatina en remull en aigua freda.

Bon profit!



 

CONILL AMB BOLETS

Hola a tots. Aquest plat és molt típic del nostre pais i es pot fer de diferents maneres, però no per això deixa de ser un plat molt nutritiu, de baix cost i no té greix.

El blog contiua amb els seus problemes de fotos; jo les tinc fetes i quan se solucioni les penjaré. Gràcies per la vostra fidelitat.


Ingredients:

    1 conill tallat a trossos
    3 cebes de Figueres petites. 
    2 tomàquets petits.
    1 cabeça d'alls.
    1 farcellet d'herbes.
    1 gotet de "xupito" de conyac.
    3 cullerots de brou vegetal o aigua.
400 grs. de bolets. Jo he posat bolets deshidratats i
rovellons sencers de pot.
       sal, pebre i una mica de farina.


Per la picada:

14 ametlles.
     una llesca de pa o 2 galetes.
  2 grans d'all i una mica de julivert.


Preparació:

Salpebrem el conill, que ja tindrem tallat a trossos
 petits, el passem per farina de blat i el fregim ben dauradet; afegim la ceba tallada petita i deixem que es vagi daurant. Quan estigui daurada hi afegim els tomàquets pelats i tallats a quadrets ben petits, el farcellet d'herbes, la cabeça d'alls i el "xupito" i ho deixem tot junt per espai d'uns 15 minuts.

Seguidament hi posem e
l brou i els bolets ja hidratats, ho deixem uns 20 o 25 minuts fins que el conill estigui tendre;  llavors fem la picada i l'afegim a la cassola junt amb els rovellons i ho deixem deu minuts més al foc, i ja està llest per menjar. Si sentisiu l'oloreta que fa segur que vindrieu a dinar.

Bon profit!