domingo, 21 de abril de 2013

FESTIVAL DE VERDURES FARCIDES. (L'alegria de l'hort)


Hola a tothom. Ara farem un plat, que com el seu nom indica, es fa a base d'una varietat de verdures, que poden ser les d'aquesta recepta o les que més us agradin. Tan bo és pel mateix dia que es prepara com pel dia següent.

Ingredients (per a 2 persones):

1 alberginia.
2 cebes blanques de les grosses.
1 pebrot vermell.
4 xampinyons grossos.
2 carxofes.
1/2 kgr. de butifarra crua.
   pa ratllat.
   sal.
   pebre.
50 grs. de pinyons. (opcional)
1 tomàquet.

Preparació:

Netejar ben bé totes les verdures.

Posar totes les verdures tallades per la meitat menys els xampinyons que s'han de deixar sencers, sense la cua, que la reservem, en un safata que pugui anar al forn. Es tracte de que les verdures perdin la seva textura forta per tal de poder-les farcir.

Ara indicarem el tractament per separat per cada classe de verdura:

El forn ha d'estar a 185º.

Les cebes: embolicar-les en paper d'alumini i posar-les al forn durant uns
                  40 minuts.

L'alberginia: es buida en cru i la carn que buidem es fa a trossets petits i la
                     reservem.
                  
Pebrot: tallem un parell de tires, les fem a trossets petits i ho afegim als
            trossets d'alberginia i també ho reservem.

Carxofes: Hi treiem les primeres fulles, tallem les punxes i amb l'ajuda
                d'una cullareta de café, les buidem una mica, i les afegim també
                als trossets de l'alberginia i el pebrot que ja tenim reservats.

Les cues dels xampinyons també s'adjunten als trossets de totes les verdures.

En aquest punt agafem les verdures buidades i tal com hem indicat abans, es posen en una safata al forn durant uns 15 minuts.

Quan les cebes ja no estan fortes i es poden buidar, es treuen del forn, es desembolica el paper d'alumini i es deixen refredar; es buiden amb l'ajuda d'una cullera i el que hem buidat es talla ben petit, es posa en una paella amb una mica d'oli i un tomàquet ratllat i es deixa que s'acabi de coure, afegint-hi tots el trossets de verdura que hem tallat prèviament.

Quan totes les verdures talladates estan ja cuites, s'afegeix la butifarra esmicolada i sense la pell, es dóna una volta i s'aparta del foc, sense que la butifarra es cogui, doncs això ja es farà més endavant.

Passats els 15 minuts amb les verdures buidades al forn, les treiem i les anem omplint amb tots els trossets de les verdures tallades i cuites així com la butifarra. Un cop les verdures ja estan farcides es tiren per sobre uns quants pinyons i pa ratllat i seguidament es posen al forn, igualment a 185º, fins que el pa ratllat es posa dauradet. I ja tenim el plat llest.

Per servir aquest plat jo el vaig acompanyar amb una mica d'arròs blanc que es pot anar barrejant amb el farciment. També us haig de dir que nosaltres el fem com a plat únic, acompanyat només d'una amanida.

Bon profit¡









                 





POLLASTRE AMB PEBROTS VERMELLS

Hola a tots, després d'uns dies d'inactivitat, avui m'hi torno a posar i us presento una variant de preparar el pollastre.


Ingredients:

1 pollastre.
4 pebrots vermells grossos.
   sal.
   pebre.
   oli d'oliva.

Preparació:

Primer de tot netejar i tallar el pollastre a quarts o octaus, salpebrar-lo i seguidament posar-lo en una cassola amb 3 o 4 dits d'oli, juntament amb els pebrots tallats a tires d'un dit o dit i mig d'ample.

Tapar la cassola i possar-la a foc mig fins que el pollastre estigui fet. Aproximadament la cocció pot durar sobre una hora (en funció del tamany del pollastre). L'oli amb el pebrot fa una salseta deliciosa.

Ja veureu que no per senzill deixa de ser un plat molt bo.

Bon profit!.