Ingredients per a 3 persones:
6 galtes de vedella.
1 pastanaga grosseta.
1 ceba.
5 alls.
1 fulla de llorer.
farina de blat.
vi negre.
sal, pebre, oli d'oliva
1 litre de brou de carn. (jo no en tenia i el vaig posar de pastilla)
Preparació:
Normalment les galtes quan es compren ja estan ben netes, però si no és així, primer es netejen bé i un cop fet això es salpebren i es pasen per la farina i es marquen en una paella amb l'oli calent per tal que quedin daurades; seguidament es reserven.
En una cassola coleu l'oli i fregiu la ceba, la pastanaga i els alls pelats a fi de que agafin color i quedi tot ben confitat; amb 10 minuts a foc viu ni ha prou, però ho aneu remenant de tant en tant perquè no es cremi. Llavors hi afegiu les galtes i el suquet que han deixat anar, la fulla de llorer i el vi, que ha de cobrir les galtes. Ho deixeu uns 10 o 15 minuts per tal que l'alcohol
s'evapori i seguidament hi tireu el brou i ho deixeu que vagi fent xup-xup uns 90 minuts a foc molt suau, fins que es posin ben tovetes. Si voleu, quan les galtes ja estiguin cuites, podeu passar la salsa pel mini-pimer.
Ho deixeu aixi fins el moment de menjar.
Val la pena tenir present que les galtes, si es fan un dia o dos abans, encara surten més bones.
Pel puré:
3 patates.
mantega al gust o oli d'oliva.
sal.
Bulliu les patates amb sal uns 20 minuts, les escorreu, hi afegiu la mantega o bé l'oli i ho passeu pel mini-pimer.
Jo ho vaig servir amb les verduretes i un puré de patates i una miqueta de arròs blanc. No és per dir-ho, però estaven delicioses.
Bon profit!
Les he fet avui i estavan deliciosas Soc en Marc
ResponderEliminarHola jo les tinc al foc ara mateix i la oloreta que desprent es molt i molt bona, si surtan tan bones com semblan disfrutarem menjan-les, Dolors
ResponderEliminarDolors, semblam bones i estan millor, segur que disfrutareu
ResponderEliminar