El plat que ara us explicaré el feia la meva sogra alguns diumenges; sabia que ens agradava molt, i jo, amb els anys, també l'he incorporat al meu receptari, no té res d'especial però resulta un plat de diumenge o festiu i m'agrada compartir-lo amb tots vosaltres.
Ingredients per a 4 persones:
600 grs. de rap.
100 " de
tomàquets.
1 llesca de pa.
30 grs. d'ametlles.
30 grs. de pinyons.
4 ous.
oli d'oliva.
2 alls.
sal.
julivert.
Preparació:
Abans de res escaliveu els
tomàquets, els deixeu refredar, els peleu i els reserveu. Bulliu els ous, els deixeu refredar, els peleu i també els reserveu.
El rap ha de ser a rodanxes; una vegada net, el salem i l'enfarinem i en una paella amb oli el fregim no massa, perquè després s'acabarà de coure a la cassola. En el mateix oli fregim la llesca de pa.
En el morter es piquen primer els alls i el pa i després les ametlles, els pinyons, el julivert i els tomàquets. Ha de quedar tot molt ben picat.
Seguidament aboqueu tota la picada deixatada amb aigua a la cassola per formar la salsa, si fes falta afegiu una mica d'aigua ,llavors afegiu el rap i els ous partits per la mitat i ho deixeu tot junt que faci
xup xup uns 30 minuts. Si us agrada el rap, ja em direu si no està boniiisim.
Bon profit!
:
Lem menjat avui a casa, era el aniversari del meu pare al qui l'agrada molt el rap i la mara la preparat, i puc dir que es boniiiiiiiiisim. amb dic Laia
ResponderEliminar