Hola, ja arribat l'estiu, i per això us proposo un plat fred, i si teniu un compromis, queda de peli!!!. a veure si us agrada. S'admeten crítiques.
Ingredients:
750 gr. de musclos
350 " " calamars (pes net)
300 " " rap
350 " " gamba petita
1 enciam
Vinagreta:
125 ml. d'oli
1 c. sopera de vinagre
2 c. llimona
1 gra d'all sencer
sal
Brou curt:
50 gr. de ceba
2 dl. de vi blanc
1 litre d'aigua
5 grans de pebre
1 branqueta de romaní
1 fulla de llorer
Preparació:
Netejar els musclos i obrir-los al vapor; treure'ls de les closques i reservar.
En una olla posar tots els ingredients del brou curt menys el pebre, i deixar que bulli; quan bulli, salar , tapar i deixar que bulli de nou 15 minuts; passats els 15 m. posar el pebre i el rap i que torni a bullir fins que el rap estigui cuit; llavors es treu del foc i es reserva amb els musclos.
En el mateix brou coure el calamar net i sencer uns 20 o 25 minuts.
Netejar les gambes, salar-les i passar-les per la paella amb una mica d'oli, pelar-les i reservar.
En un bol es posen els musclos, el rap tallat a daus, el calamar a tires, i les gambes.
Posar-ho tot en un bol i regar amb la vinagreta, tenir-ho en adob 2 hores com a mínim, a temperatura ambient fresca (encara que a l'estiu es una mica dificil).
Tot seguit guardar-ho tapat a la part menys freda de la nevera, i treure-ho uns minuts abans de servir, i en aquest moment s'afegeix l'enciam tallat en juliana (la quantitat d'enciam segons el gust de cadascú). I a disfrutar-la, que ho teniu ben merescut.
Bon profit!
No hay comentarios:
Publicar un comentario