Per a 4 persones:
Ingredients:
24 calçots.
1 ou.
Farina.
3 dits de cervessa negra.
Oli d'oliva.
Sal.
Per la salsa romesco:
4 tomàquets.
2 nyores.
1/2 cabeça d'alls.
1 llesca de pa.
1 grapat d'ametlles.
Oli d'oliva.
Vinagre.
Sal i pebre.
Preparació:
Poseu a escalivar al forn els calçots, els tomàquets i els alls sencers sense pelar (compte que els calçots només trigaran un parell de minuts).
Per fer el romesco torreu la llesca de pa i piqueu-la al morter juntament amb els alls, els tomàquets, pelats i sense llavors, la polpa de les nyores, previament escaldades, i un bon grapat d'ametlles torrades.
Quan s'hagi format una pasta, aneu afegint al morter oli i vinagre al vostre gust, sense deixar de remenar amb la ma de morter. Un cop aconsegida la textura desitjada, poseu la salsa a punt de sal i pebre. També ho podeu fer amb la batedora eléctrica; la salsa ha de quedar una mica cremosa.
Un cop la salsa ja està llesta, poseu en un bol o plat fondo, la farina, l'ou i la cervessa, remeneu-ho bé fins que no quedi cap grumoll, i arrebosseu els calçots amb aquesta barreja i fregiu-los amb oli ben calent.
Serviu-los en una safata acompanyats amb la salsa romesco; no us oblideu del pa i d'un bon vi.
Bon Profit!
No hay comentarios:
Publicar un comentario