miércoles, 15 de agosto de 2012
FLAM D'AMETLLES AMB SALSA DE IOGURT
Hola a tots. Com us vaig comentar, el diumenge vam anar a dinar a casa dels cosins del meu marit, en Ramon i la Teresa; com sempre, ens ho vam passar molt i molt bé. I per postres, en Ramon, a qui li agrada molt la cuina, ens havia fet un flam boníssim. Amb el seu permís el vull compartir amb vosaltres.
Ingredients:
6 ous
50 grs. d'ametlles moltes.
130 grs, de sucre.
1/2 l. de llet.
1 branca de canyella.
La pell d'una llimona.
PER LA SALSA
2 Iogurs naturals.
50 grs. de sucre.
2 dits i mig de Gran Marinier o cointreau.
50 grs. de panses de corint.
Vainilla en pols o sucre de vainilla
PEL CARAMEL.
100gr, de sucre.
1 cullerada d'aigua
Unes gotes de suc de llimona
Preparació:
Es fa un caramel amb el sucre, l'aigua i les gotes del suc de llimona, es tira a dins d'un motlle de plum-cake i es deixa refredar
Es posa a bullir la llet amb la pell de la llimona i la branca de canyella.
A part es barregen els ous amb el sucre i l'ametlla molta.
S'hi tira la llet bullint, tot anat remenant perquè els ous no es quallin.
S'omple amb la mescla el motlle caramel-litzat i es cou al forn al bany maria, durant 45 minuts a 190 graus.
Per fer la salsa es barregen els iogurs amb el sucre, el licor i les panses de corint, i una mica de vainilla en pols o sucre de vainilla.
Es serveix una porció de flam regada amb la salsa. Esta boníiiissim; si el feu ja m'ho explicareu.
Bon Profit!
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario