lunes, 18 de marzo de 2013

RAP AMB SALSA ROMESCO I SAFRÀ

Hola a tothom, avui us vaig a presentar una varietat de fer el rap i que resulta molt, però que molt bona. És una delicia i no és gens complicat de fer.


Ingredients per a 2 persones:

   2 cuetas de rap mitjanes.
   1 ceba mitjana.
   4 patates.
1/2 copeta de vi blanc.
   1 sobret de safrà. (o 75 o 80 mg.)
      brou de peix o aigua.   (Vaig utilitzar aigua i va quedar boníssim).
   1 potet petit de romesco.

Preparació:

Per tal d'avançar la cocció de la patata, primer es pelen i es coloquen en un recipient amb dos dits d'aigua, recipient que es pugui posar al micro-ones, durant 3 minuts a la potència màxima. Un copa passat aquest temps, es treuen del micro-ones i es reserven.

Netejar bé el rap, treient l'espina central, i tallant els lloms a trossos d'uns tres centímetres; seguidament posar la ceba tallada a mitges llunes en una paella amb oli, i deixar que es vagi fent fins que quedi transparent però no daurada. A mitja cocció de la ceba hi afegim la patata que hem reservat, tallada a trossos.

En aquest punt s'agafa el safrà en el mateix sobret i es posa durant 30 segons al micro a màxima potència, pere tal de que es torri.

Un cop la ceba ja ha quedat transparent s'afegeix el rap mig enfarinat, el romesco i el safrà diluit dins la 1/2 copeta de vi. Es deixen un parell o tres de minuts que el vi s'evapori i llavors s'aboca el brou o l'aigua just que cobreixi el rap; continua la cocció fins que el rap ja estigui fet. I a servir-lo i gaudir-ne.

Bon profit!


2 comentarios:

  1. Le he fet avui per dinar i nem gaudit molt, sensill i molt bo lourdes

    ResponderEliminar
  2. Lourdes moltes grácies, talment es com dius molt bo,

    ResponderEliminar