INGREDIENTS (per a 2 persones; les mides sempre són orientatives):
1 filet de porc d'uns 400 grs.
2 taronjes.
vinagre.
sucre.
sal.
pebre.
oli d'oliva.
farina blanca.
PREPARACIÓ:
Tallar el filet a rodanxes d'un dit i mig aprox. de gruix. Passar-les per farina i fregir-les al foc viu sense acabar-les de fer. Reservar.
Utilitzant el mateix oli s'hi afegeix una cullerada i mitja de sucre i immediatament abocar-hi 4 dits de vinagre, tenint cura de que el foc no estigui fort, al contrari, que estigui més aviat baix. Seguidament es va remenant el sucre amb el vinagre durant uns 5 minuts i llavors s'escorre una taronja i també s'hi posa una mica de pell de la taronja (només la part de color taronja, evitant la blanca, doncs li donaria un gust amarg).
En aquest punt s'afegeix la carn que teniem reservada i es va sacsejant i veurem que la salsa es va espessin. Continuem sacsejant i en el plaç de 5 o 6 minuts ja estarà a punt per servir.
Es pot acompanyar amb uns grills de taronja havent tret primer el tel blanc.
Resulta un plat molt fí i bo per aquells a qui els agrada el contrast de dolç i salat.
Bon profit!