sábado, 13 de julio de 2013

SARDINES EN ESCABETX

Hola a tots. Després d'un cert temps sense publicar res per diverses questions que no venen al cas, torno a la càrrega amb algunes noves receptes que ja aniré publicant. Espero que siguin del vostre grat. També aprofito per donar-vos les gràcies per la vostra fidelitat en continuar visitant el meu blog.

La recepta d'avui és una de les que feien a casa quan jo era petita. Són sardines - ara és un molt bon temps per aquest peix - en escabetx.

INGREDIENTS:

Sardines. (N'he posat 10)
Farina blanca.
Oli. (L'he utilitzat d'oliva, però hi qui diu que amb el de girasol també
         queden molt bé)
6 grans d'all.
2 branques de romaní.
3 fulles de llorer.
Una mica de farigola.
1 ceba.
1/2 got de vinagre.
1 cullerada de pebre vermell dolç.
   sal

PREPARACIÓ:

Primer de tot es netejen bé les sardines. També podeu demanar al vostre peixeter que tregui les tripes i el cap. En el meu cas només ha tret les tripes i jo he tret els caps i les espines, netejant-les bé inclús les escames, com podeu veure a les fotos. Un cop netes i salades les assequeu bé amb paper de cuina i ja podem començar a fer-les.

Enfarinem les sardines i les anem fregint en una paella amb bastant d'oli, procurant que quedin ben dauradetes. Un cop fetes les posem a sobre d'un paper de cuina absorbent i les anem passant a un recipient que es pugui posar a la nevera i que admeti l'oli ben calent.

L'oli en el que hem fregit les sardines el colem i el tornem a posar a la paella, afegint-hi un got d'oli. Ara és el moment de posar a la paella la ceba tallada a mitges llunes un parell o tres de minuts; seguidament s'afegeixen els 6 grans d'all, el romaní, la farigola i el llorer. Es deixa tot un parell de minuts més i tot seguit s'hi aboca el vinagre de mica en mica i amb molt de compte que no salti i ho deixeu tot plegat 4 minuts més.

Passats aquests 4 minuts s'aparta del foc i s'hi posa una cullerada de pebre vermell, es remena bé i s'aboca tot per sobre de les sardines, que han de quedar totalment cobertes i amb tots els ingredients ben escampadets. Es deixa refredar i un cop fred es col·loca a la nevera.

Aquest plat aguanta uns tres o quatre dies.

Bon profit!






No hay comentarios:

Publicar un comentario