viernes, 14 de diciembre de 2012

BACALLÀ ALS TRES SABORS


Hola, ja he tornat de les minivacances a Berlin, i com que penso que heu anat veient les notícies, ja us haureu enterat del fred i les nevades que ha fet. I no us explico la tornada, el diumenge, doncs va estar nevant tot el día i a l'hora de sortir l'avió i un cop tots el passatgers ja asseguts, vinga esperar que s'enlaires i anava passant el temps i res de res; llavors ens comuniquen que hi ha problemes a les pistes, que s'ha de treure la neu i que encara en tenim per una hora i mitja aprox., doncs per altra banda s'han anat acumulant avions i hi ha una llarga cua davant del nostre (uns 19 avions). Passat més o menys aquest temps, l'avió es comença a desplaçar, però llavors es para en sec i torna a la seva posició inicial i ens donen la "bona" notícia de que passa alguna cosa amb el motor esquerra, que s'ha congelat no sé qué. Més temps d'espera i per entretenir el personal van repartir uns entrepans i begudes. Finalment, al cap de 4 hores d'estar engabiats, l'avió es va enlairar i vam arribar a Barcelona sans i estalvis sense més problemes. Va ser, però, tota una experiència.

Berlin ens va agradar, doncs hi ha molt a visitar i tota una història al darrere, encara que una part d'ella és molt trista, però en aquest temps hi ha massa neu i hi fa massa fred. Pensem que en un altre estació de l'any, a la primavera, per exemple, ha de ser molt més interessant de visitar.

Passem, però, a la cosa de la cuina, que és el que ens ocupa.


Ingredients per a 4 persones:

4 talls de bacallà  ben formosos i sense espines.
3 cebes grosses.
3 pomes grosses golden.
4 c. soperes de sucre.
1/2 all.
1 ou.
   oli d'oliva.
1 c. sopera de mantega.
   farina de blat .


Preparació:

Ja sabeu que el bacallà és molt senyor i moltes vegades al fregir-lo s'obre; jo fa molt de temps que el fregeixo a la fregidora i queda molt ben fet i sencer.

Un cop  dit això, enferineu dues vegades el bacallà, el fregiu i un cop fregit, el reserveu.
Bulliu les pomes amb dues cullarades de sucre i quatre dits d'aigua; quand estan toves, si ha quedat liquit, l'escorreu i xafeu les pomes amb una forquilla i les reserveu.

Feu les cebes a mitjes llunes i les fregiu amb dues cullarades de sucre, una mica d'oli, i una mica de mantega a foc baix fins que estiguin caramelitzades; les aneu hidratant de tant en tant amb una mica d'aigua i quan estiguin llestes les reserveu.

Feu un allioli suau i també el reserveu. r />
En una safata que pugui anar al forn poseu primer la ceba ocupant la superficie que desprès ocuparà el bacallà, aquest el poseu sobre la ceba i a sobre del bacallà la poma ben extesa i per sobre de la poma l'allioli. Seguidament ho poseu al forn a gratinar i ja estarà a punt de servir.

Bon Profit!













<







:











Un cop to

1 comentario:

  1. Moltes gràcies per aquest plat, es molt original, gens complicat i un éxit asegurat FELICITATS Laura

    ResponderEliminar