martes, 4 de diciembre de 2012

CARN AMB CEBA I CERVESA NEGRA

Hola, encara estic aquí. Avui tenia classe de patchwork, però al marxar demà i amb tant de vent com està fent, m'ha fet mandra i he preferit quedar-me a casa on, per cert, s'hi està molt bé. Crec que un dia ja vaig explicar que el patchwork és la tècnica de fer diferents coses amb retalls de roba, per exemple boles de Nadal per posar-hi espelmes, cobrellits, etc. Quan tornem i soluci el problema de les fotos, faré alguna foto del que faig i així us en fareu més la idea.

Bé, el cas és que m'ha vingut al cap una recepta que ara mateix explico; quan tingueu molta gent i volgueu lluir-vos i no anar estressats, és ideal i a més boniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiissima!!

En varies ocasions que hem sigut 11 persones, he fet servir 3 kilos de carn, 6 cebes groses, 3 cervesses negres, i no ha quedat mai res.  


Ingredients:

- Carn de vedella, de la que feu servir per fer el fricandó,  no gaire gruixuts ni tampoc massa grans, val més posar 4 talls al plat que 2 de grans.
- Cervessa negra.
- Cebes.
- Farina blanca.
- Sal, pebre i oli d'oliva.


Preparació:

La carn, prèviament salpebrada i enfarinada, l'aneu fregint, volta i volta, en una paella amb l'oli calent i l'aneu passant a una cassola. Quan la teniu tota fregida, talleu la ceba a mitjes llunes i l'afegiu a la cassola amb la carn i també hi aboqueu la cervessa negra;  la carn ha de quedar coberta de cervessa.

Seguidament tapeu la cassola i la deixeu a foc mig, anant-la sacsejant de tant en tant perquè no s'enganxi, fins que estigui ben tendra. La deixeu refredar i quan estigui freda la guardeu a la nevera. El secret de que resulti tant bona és tenir-la d'aquesta manera ben bé 5 o 6 dies abans de menjar-la. Això m'ho va indicar el carnicer on compro sempre la carn.

El dia que la necessiteu, només la teniu que escalfar i la podeu acompanyar d'unes patatetes que venen als supers i que van en un pot de vidre; les patates ben escorregudes i passades per la paella amb el foc molt suau, amb una mica d'oli i mantega, fins que agafin un tó daurat; llavors hi tireu per sobre un grapat de julivert tallat petit i a gaudir del plat.

Si algú de vosaltres la fa, m'agradaria saber la vostra opinió.

Bon profit!





No hay comentarios:

Publicar un comentario