viernes, 11 de enero de 2013

PASTÍS DE IOGUR I PRÉSSEC

Hola, de tant en tant sempre ve de gust acabar un dinar amb un pastís. I què em dieu d'un berenar? Sigui quan sigui, ja veureu que n'és de bo.


Ingredients per a 8 persones.

100 grs.   de galetes Digesta.
  50    "    de mantega.
    1 c/s.   de llet.
    2          iogurs grecs.
   4 c/s.    de sucre.
   5           préssecs de vinya.
   1 copa  de licor de préssec.
1/2           llimona.
   4 fulles de gelatina.
                canyella en pols.


Preparació:

En un bol tritureu les galetes i les treballeu amb la mantega i la llet; forreu un motlle amb el fons desmontable i ho coeu al forn durant 5 minuts a 175ºC. Poseu en remull la gelatina dintre del licor de préssec fred.

Escorreu la gelatina i la foneu amb dues cullerades d'aigua calenta. Tritureu 3 préssecs amb un bon raig de llimona i el licor, ho barregeu amb els iogurts, el sucre i la gelatina colada i freda.

Proveu el punt de dolçor per si necessita més sucre, ho aboqueu dintre del motlle i ho reserveu dins la nevera unes hores fins que quatlli. Seguidament talleu la resta dels préssecs a grills, i els poseu per sobre del pastís, ho empolvorem amb canyella i, si voleu, ho podeu coronar amb una branqueta de menta.

Ja veieu que aquest pastís és molt fàcil de fer, però s'ha de tenir en compte de preparar-lo el dia abans, tota vegada que ha de quatllar, i d'aquesta manera també és molt millor per desenmotllar-lo.

Ara no és temporada de préssecs, però també es pot fer amb préssecs de pot; el licor s'afegeix per donar-li més gust, però si no n'hi poseu, heu de posar la gelatina en remull en aigua freda.

Bon profit!



 

No hay comentarios:

Publicar un comentario