miércoles, 16 de enero de 2013

PINYA AMB CREMA CATALANA CREMADA

Hola, ja hem començat un altre any.  Personalment l'he començat igual que el vaig acabar: encostipada, i no hi ha manera de que se'n vagi. Refredats apart, estic molt contenta i vull compartir-ho amb vosaltres,  ja que el blog, malgrat els diferents problemes que he tingut amb les fotos, té molt bon acolliment i cada vegada sou més els que el visiteu i em sembla increïble que tingui tant d'èxit, amb gent de molt lluny del nostre país. A tots moltes GRÀCIES.

Avui vaig a fer una pinya que fa molts anys que no feia.


Ingredients:

1 pinya
   crema catalana, si no teniu ganes de fer-la;  en els supers en venen, i la de
   la marca FAGEDA surt molt bona.
1 copa de whisky.
   sucre.


Preparació:

Peleu la pinya, la feu a rodanxes d'uns dos dits, li treieu el cor que és molt dur, i en una paella ben calenta hi poseu el whisky i una cullerada de sucre; passeu les rodanxes per la paella volta i volta, i les aneu posant en plats individuals. Per damunt de les rodanxes hi poseu la crema freda i per sobre hi afegiu el sucre, i amb la pala de cremar ben calenta l'aneu cremant.

Atenció. Molt important. La operació de cremar el sucre s'ha de fer rodanxa per rodanxa, es a dir, al posar el sucre damunt la crema, cremar-lo immediatament i passar seguidament a una altra rodanxa i continuar d'aquesta forma. Si no es fes així, la humitat de la crema es menjaria el sucre i no es podria cremar.

També queda molt bé presentant la pinya només tallada a quarts de dalt a baix i deixant la corona de fulles verdes. Es treu la polpa com si fos un meló, es talla a triangles i es posa de nou sobre la seva crosta i després es fa la mateixa operació amb la crema.

Bon Profit!


No hay comentarios:

Publicar un comentario