martes, 12 de febrero de 2013

BUNYOLS DE VENT

Hola, com que ja estem entrant a la Quaresma, crec que el més idoni és preparar uns bunyols de vent. Aquí va la recepta.

Ingredients:

30 grs. de mantega.
15   "    "  sucre.
75   "    "  farina.
1/2 dl. d'aigua
1    dl. de llet.    (= 100 ml.)
2 o 3   ous.
Sal, ratlladura de llimona.

Preparació:

Posar la llet, l'aigua, la mantega, la sal (un polsim), el sucre i la ratlladura de llimona en un cassó al foc, i quan bulli, separar-ho del foc i afegir tota la farina de cop, la qual haurem tamisat prèviament. Llavors remenar-ho tot ben remenat amb una espàtula, fins que la farina quedia ben impregnada del líquid.

Posar-ho de nou al foc, anant remenant fins que es formi una bola fina; colocar aquesta pasta en un bol i deixar que refredi. Quan estigui freda, afegir un ou i barrejar-ho bé amb la pasta. Al principi costa una mica. Quan ja està tot ben barrejat s'hi afegeix el segon ou.

(És important el següent: com més treballem la pasta des del moment de posar el primer ou al segon, la pasta queda molt millor.)

Per saber que la pasta ja està a punt, amb una cullera s'en agafa una porció i es deixa caure; si es va despenjant, vol dir que ja està llesta. En el cas de que aquesta porció quedi enganxada a la cullera, sense caure, es bat un altre ou i es va incorporant de mica en mica, anant remenant i comprovant que la pasta estigui en la textura adecuada abans indicada.

Amb la pasta ja enllestida, i en un cassó ample i fondo amb oli templat, es van agafant petites porcions de la pasta amb una cullera de postre, sense que estigui plena, i s'aboquen al cassó per tal de fregir els bunyols. S'ha de tenir cura de anar mullant cada cop la cullera en el mateix oli abans d'agafar les porcions. Si la pasta està ben feta el mateix bunyol dóna la volta sobre si mateix; procurar no posar massa bunyols a fregir en el mateix moment, per tal de que tinguin l'espai suficient.

Finalment al treure els bunyols ja fregits, es deixen escórrer sobre paper secant de cuina i desprès es passen per sucre. Es deixen refredar i ja es poden menjar. Són molt, molt bons.

Bon profit!




3 comentarios:

  1. QUINA PINTA, QUAN PUC VENIR A TASTAR-LOS, ELS PROVARE DE FER DISSAPTE, LAURA

    ResponderEliminar
  2. Hola Antonieta! Sóc la Marta de patchwork. Encara no m'ha donat temps de fer els bunyolets però amb la pinta que fan de ben segur que no tardaré. Petonets i fins dimarts! Mua

    ResponderEliminar
  3. Hola Marta, a veura si els fas i ens els portes per berenar dimarts, ha, ha, ha , ha, mua mua

    ResponderEliminar