lunes, 4 de febrero de 2013

ARRÒS AMB VARIETAT DE CARNS I VERDURES

Hola amics, avui per dinar he fet un arrós que cantaven els àngels, i vet aquí que no sé quin nom posar-li; després de estar donant-hi voltes s'ha quedat així. Digui como es digui, però, ja us dic que és molt gustós i vosaltres el podeu variar amb les verdures que tingueu a casa o amb algun altre tipus de carns, fins i tot cargols;  a mi m'agraden, peró al meu marit no, i per això no n'he posat, tot és qüestió de gustos!


Ingredients per a 2 persones:


 Verdures:

 1    pebrot vermell.
 1/2     "      verd.
 1    ceba.
 3    alls.
 1    tomàquet.
 2    carxofes
 8    xampinyons.
 1    manat d'espàrrecs.
 1    grapat de rossinyols.
 1       "       "  trompetes de la mort.
 1       "       "  pèsols.
 2    cullarots d'arròs.
 5         "        de brou de carn o de pollastre o aigua.

Carns:

1/2 pit de pollastre.
2    trossos de conill.
1    botifarra de bolets.
3 o 4 talls de pernil. (jo l'he posat tallat a quadrets)


Tireu un bon raig d'oli en una paellera i amb l'oli encara fred, hi talleu els alls i d'aquesta manera van agafant el gust a mida que l'oli s'escalfa; tot seguit hi poseu el pollastre, la botifarra i el conill, tot a trossets, i quan estigui tot dauradet hi afegiu el pernil, volta i volta, i ho aparteu tot en un plat i ho reserveu.

Seguidament afegiu una mica d'oli al que ja hi ha a la paellera i aneu posant, primer la ceba tallada petita i al cap d'uns minuts els pebrots tallats petits i així eviteu que la ceba es cremi. Quan tots aquests ingredients estiguin ben confitats afegiu els espàrrecs tallats a trossets, les carxofes, els xampinyons, tallats cadascun en tres trossos i ho deixeu tot que es vagi fent, anant-hi donant voltes de tant en tant (aquesta operació, amb uns 10 minuts ja n'hi ha prou). Llavors hi afegiu el tomàquet i el deixeu que es quedi com una melmelada; en aquest punt hi poseu els bolets, si són secs, prèviament hidratats i si són frescos, només rentats.

Això ja fa una flaira.... bé, continuem:  afegiu les carns a les verdures, doneu unes voltes i ja podeu tirar l'arròs; es donen unes voltes més perquè l'arròs s'impregni de tots el gustos i un cop fet això s'afegeix el brou calent i es deixa uns deu minuts a foc fort; llavors ho poseu al forn (prèviament escalfat a 180º ) durant uns 8 minuts més, o sigui en total 18 minuts. Passat aquest temps el treieu i el tapeu 5 minuts amb un drap i a gaudir-lo.

Bon profit!










2 comentarios:

  1. Aquest árros te una pinta que enamora, fins i tot sento l'oloreta, Susana

    ResponderEliminar
  2. Susana, l'oloreta era molt bona, pero el sabor milllor

    ResponderEliminar