lunes, 29 de octubre de 2012

MELMELADA DE PINYA

Hola. Tenia una pinya que feia dies que estava a la nevera i tot pensant que ja no estaria gaire bé, vaig decidir de fer una melmelada; la veritat, però, és que quan la vaig obrir, resulta que estava molt bona. Però com que la idea ja la tenia al cap i no costa gens de fer, em vaig posar a la feina.


Ingredients:

    1     pinya.
250 grs. de sucre (si la voleu més dolça, es tracta de posar-hi més sucre)
    1     llimona.  
 1/2    branca de canyella a trossets.
    2    dits d'aigua.


Preparació:

Un cop pelada, es talla la pinya de qualsevol manera i es passa per la trituradora; es posa l'aigua en una cassola i quan comença a bullir s'hi tira la pinya triturada, el sucre, el suc de la llimona, la canyella, i es va remenant, perquè no s'enganxi.

Per veure el punt d'espesor de la melmelada, se n'agafa una mica amb una cullera i es deixa caure en un platet ben fred:  si la melmelada abocada no rellisca, és que té el punt adequat.

Un cop la melmelada ja està feta, es pot guardar en pots de vidre ben nets. Per tal de fer el buit, hi ha dues maneres:

1) Col·locant els pots plens i tapats dins d'una olla o cassola, omplint el recipient d'aigua que cobreixi completament els pots; s'escalfa l'aigua i des del moment que arranqui el bull, es deixa que bullin a foc mig 10 minuts. Es deixa refredar en la mateixa aigua.

2) Amb la melmelada encara calenta, s'omplen els pots de vidre i, ben tapats, es posen cap per avall, fins que estiguin freds.

És ideal per l'esmorçar, per farcir un pastís o per fer una coca.

Bon Profit! .






No hay comentarios:

Publicar un comentario