martes, 30 de octubre de 2012

PANELLETS VARIATS

Hola a tots. Ara que estem en temps de panellets, castanyes i moniatos, us vull indicar una recepta per fer panellets que vaig aprendre ja fa anys, en unes classes de cuina que van ésser molt "xules".


Ingredients:

400 grs. d'ametlles en pols.
550 grs. de sucre.
  60 grs. de flocs de patata. (puré de patata sense llet)
150 grs. de pinyons.
125 grs. de coco ratllat.
125 ml. d'aigua.
    1 cullarada sopera i mitja de café molt.
    1        "            "     de cacau.
    1        "       de postres de melmelada de maduixa.
    1 ou petit.
    1 ou gran.
    1 llimona gran.
    1 sobre individual de café soluble.
       cireres en almívar.
       sucre glas.
    1 safata i blonda grans.


Preparació:

Primer de tot posar les ametlles en un bol gran. Preparar el puré de patata amb l'aigua i incorporar-ho al bol amb les ametlles, afegir-hi el sucre, la ratlladura de la llimona i un raig del seu suc, barrejant-ho tot.

Batre una mica l'ou petit i afegir-lo a la massa més amunt indicada; treballar la massa amb les mans fins que l'ou s'integri ben bé. Llavors es tapa el bol i es deixa a la nevera d'un dia per l'altra, doncs la pasta millora.

A l'endemà dividir la pasta en tantes parts com tipus de panellets (sabors)  volguem fer, per exemple:

275 grs. aprox. de pasta pels de pinyons.

175 grs.     "           "            "      coco.

250 grs.     "           "            "      cafè.

225 grs.     "           "            "      xocolata.

200 grs.     "           "            "      maduixa.

Panellets de pinyons:

Formar un cilindre i dividir-lo a trossos, anant fent boles. Seguidament batre la clara de l'ou gran amb unes gotetes d'aigua; agafar les boles i anar-les passant per la clara, deixant assecar-les uns segons per tal de poder, tot seguit, passar-les pels pinyons i d'aquesta forma quedaran molt ben enganxats. Un cop feta aquesta operació, es desbarata una mica el rovell fent servir el mateix pinzell amb el que a continuació pintarem els panellets. (Si queda una mica de rovell, es reserva per poder utilitzar-lo més endavant).

Pinyons de coco:

Afegir a la pasta 75 grs. de coco; si veiem que queda massa espessa, hi afegim una mica d'aigua. Llavors preparar el panellets formant com unes muntanyetes, arrebossant-les en el coco restant i pintant la punta de la muntanyeta amb el rovell d'ou abans reservat.

Pinyons de cafè:

Afegir a la pasta el cafè molt i el soluble dissolt en unes gotes d'aigua. Per formar els panellets, mirar de donar-los la forma d'un gra de cafè (gran) arrebossant-los en sucre glas.

Pinyons de xocolata:

Afegir a la pasta el cacau, treballar-la i donar-li la forma que es vulgui, arrebossant-los també en sucre glas.

Pinyons de maduixa:

Afegir a la pasta la melmelada de maduixa, integrant-la ben bé. Es poden preparar els panellets donant-los una forma rodona i xafant-los per sobre una mica amb la yema del dit gros; llavors s'arrebossen en sucre normal i es coronen amb una cirera.

Un cop tots panellets ja estan preparats,  es posen al forn:

Graus: 250

Nivell: 4 (a dalt de tot)

Temps:  de 8 a 10 minuts.  (ATENCIÓ: més temps NO, que es ressequen)


Un cop els panellets ja els tenim llestos, els servim en una safata amb la blonda.

Bon profit!








No hay comentarios:

Publicar un comentario