sábado, 17 de noviembre de 2012

MELMELADA DE PEBROTS VERMELLS

Hola, fa dies que penso que el bloc va començar com un joc i, poc a poc, s'ha anat convertint en una cosa que m'il·lusiona, i en gran mesura gràcies a que entre tots ho hem fet realitat; ai, que m'estic posant una mica tendra... o sigui que us vaig a explicar una melmelada que ara mateix acabo de fer, de fet, s'està refredant.


Ingredients:

370 grs. de  pebrots vermells.
160    "        sucre.
una tireta primeta de pell de llimona.

Normalment les melmelades es fan amb un 50% del producte escollit i amb un 50% de sucre. Aquesta no la volia tant dolça, i per això he rebaixat la proporció de sucre.


Preparació:

Abans de res poseu el pebrots a escalivar en una safata al forn a 180 graus;  un cop escalivats, els deixeu refredar, els peleu guardant l'aigua que deixen anar, els netejeu de les llavors que tenen i després els  poseu en una cassola amb el sucre, l'aigua del pebrots i la mica de la pell de la llimona; ho poseu al foc i ho remeneu perquè es disolgui bé el sucre.  Aneu remenant de tant en tant perquè no s'enganxi.

El temps que dura aquest procés per fer-se la melmelada és d'uns 30 minuts;  passat aquest temps ho tritureu en calent amb la batedora, ompliu els pots que ja tindreu preparats i ho deixeu com sempre cap per avall fins que tot estigui completament fred. Això és per tal de fer el buit.

Amb aquestes quantitats m'ha sortit un pot, un dia d'aquests en faré més, ja que es ideal per acompanyar carns, preparar una torradeta amb formatge tendre, posant-li per demunt la melmelada i si el pa és d'olives, ja es per morir-se; també per esmorçar amb pa torrat i sucat amb mantega i la melmelada. Tot això són unes ideas, segur que vosaltres també en tindreu d'altres. Ja m'ho direu, per anar compartint les coses.

Bon profit!









 







No hay comentarios:

Publicar un comentario