lunes, 27 de agosto de 2012

ARRÒS AMB BOTIFARRA I BOLETS

Hola a tots els qui deixeu comentaris i els que no; avui m'agradaria explicar com faig un arròs que surt barat, i en els temps que corren s'ha de mirar per l'economia. Això a banda, a casa ens agrada a tots, i molt. Doncs cap als fogons!!

Ingredients per a 4 persones.

400 grs. de botifarra de bolets.
150  "    de barreja de trompetes de la mort i ceps (només amb
             moixernons també queda molt bé).   
 1/2       pebrot vermell carnós.
   1        ceba.
   2        tomàquets vermells.
450 grs. d'arròs.
             Sal.

Abans de res, com que ara no es temps de bolets, es poden utilitzar bolets deshidratats. Però naturalment aquests bolets s'hauran d'hidratar. Per fer-ho, en un bol hi poseu aigua i els bolets i els deixeu una estona mentre es va fent el sofregit.

En una paella aboqueu un bon raig d'oli (sigueu generosos doncs l'arròs sempre ho agraeix) i seguidament hi poseu la botifarra tallada a trossets d'uns dos centimetres i la sofregiu; quan estigui daurada la traieu i la deixeu en un plat. Llavors a la mateixa paella hi tireu la ceba tallada molt i molt petita (no la ratlleu, doncs perd l'aigua) i el pebrot i ho deixeu una bona estona amb el foc més aviat baix, per tal que la ceba es vagi confitant (per dir-ho d'alguna manera, com si us oblidesiu del sofregit, i això és vàlid per a tots els arrossos). 

Quan la ceba ja està feta, s'afegeix la botifarra i tot seguit el tomàquet, ho saleu i es deixa que es vagi fent tot plegat fins que el sofregit es quedi sequet; llavors s'hi posen els bolets, se li donen unes voltes i s'afegeix l'arròs; ho remeneu ben bé perquè l'arròs agafi tota l'essència del sofregit.

En aquest moment ja s'ha de tenir bullint en una olleta l'aigua necessaria per tirar a l'arròs. Com ja se sap, la quantitat d'aigua ha de ser el doble de la d'arròs. En aquest cas, com que hem posat 450 grs. d'arròs, s'han de posar 900 ml. d'aigua. Va molt bé també aprofitar l'aigua que s'ha utilitzat per hidratar els bolets.

Un cop abocada l'aigua a l'arròs, el deixeu 10 minuts a foc mig i 8 minuts a foc baix; durant aquests 8 minuts que diem a foc baix, s'hi aboca per sobre de l'arròs una picadeta d'all i julibert i un rajolinet d'oli. En total 18 minuts i passat aquest temps, ja està l'arròs a punt.

El treieu del foc i el deixeu durant 5 minuts tapat amb un drap blanc de cuina. I ja es pot servir.

  Bon Profit!










No hay comentarios:

Publicar un comentario