domingo, 26 de agosto de 2012

PASTÍS DE CEBA, POLLASTRE I FORMATGE

Hola familia del blog, aquesta setmana s'ha celebrat la festa major del barri de Sants, i encara que no hi visc, hi tinc uns bons amics, quasi família; ahir va tenir lloc el sopar de germanor i vaig preparar el sopar, que va consistir del següent: una mica de botifarra esparracada, unes costelletes de conill arrebossades, i un pastís de ceba confitada, pollastre i formatge. Com que d'aquests plats, l'únic que quedava per publicar és el pastís, us el comento tot seguit.

Us vull dir que també és pot fer sense el pollastre, només amb ceba i formatge.


Ingredients:

    1 làmina de pasta de full o de pasta brisa.
300 grs. de ceba.
    1 pit de pollaste.
100 grs. de formatge.
    2  ous.
200 ml. de crema de llet per cuinar.
 1/2 got de llet.
       Sal i pebre blanc.


Preparació:

Abans de res enceneu el  forn a 190 graus, i en un motlle que no sigui massa alt i una mica greixat hi poseu la làmina (si és de pasta de full, punxeu-la abans de posar-la al forn, i si és de pasta brisa o quebrada, com que s'ha de pre-coure, en lloc de posar-hi cigrons o alguna cosa de pes,  aquesta vegada ho he fet tal com vaig veure en una revista de cuina, que deia que, un cop estirada la massa en el motlle, es posés al congelador durant el temps en que nosaltres preparem el farciment). Aquest cop ho he fet amb pasta brisa, per tant ho he posat al congelador, i al treure-la, l'he posat uns 10 minuts al forn per daurar-la una mica. El resultat ha estat molt bé.

Seguim amb la preparació del farciment: en un bol batim els ous, la crema de llet i i el mig got de llet, hi afegim la ceba, el pit de pollaste tallat petit, la sal, unes voltes de pebre i el formatge. El formatge també es pot posar  per sobre, però  trobo que queda molt més melós si l'integrem amb tot el farciment. Seguidament ho reservem.

Ha arribat el moment d'abocar tot aquest farciment al motlle, procurant que quedi tot ben repartit, i ja el podeu posar al forn.  Jo el vaig tenir al forn una mitja hora i va ésser suficient; de totes maneres, comproveu que estigui cuit  i dauradet. Es fàcil de fer i potser una mica més complicat d'explicar. Us puc asegurar que és un èxit.

Bon Profit!



No hay comentarios:

Publicar un comentario