jueves, 9 de agosto de 2012

CALÇOTS ARREBOSSATS

Hola a tots. Com encara es troben calçots he pensant en aquest producte tan bo, que serveix per tot, per aperitiu, per acompanyar la carn o per fer una bona platarada; aquí deixo la idea.

Per a 4 persones:

Ingredients:

24 calçots.
  1 ou.
     Farina.
 3 dits de cervessa negra.
    Oli d'oliva.
    Sal.

Per la salsa romesco:

  4 tomàquets.
  2 nyores.
1/2  cabeça d'alls.
  1 llesca de pa.
  1 grapat d'ametlles.
     Oli d'oliva.
     Vinagre.
     Sal i pebre.


Preparació:

Poseu a escalivar al forn els calçots, els tomàquets i els alls sencers sense pelar (compte que els calçots només trigaran un parell de minuts).

Per fer el romesco torreu la llesca de pa i piqueu-la al morter juntament amb els alls, els tomàquets, pelats i sense llavors, la polpa de les nyores, previament escaldades, i un bon grapat d'ametlles torrades.

 Quan s'hagi format una pasta, aneu afegint al morter oli i vinagre al vostre gust, sense deixar de remenar amb la ma de morter. Un cop aconsegida la textura desitjada, poseu la salsa a punt de sal i pebre. També ho podeu fer amb la batedora eléctrica; la salsa ha de quedar una mica cremosa.

Un cop la salsa ja està llesta, poseu en un bol o plat fondo, la farina, l'ou i la cervessa, remeneu-ho bé fins que no quedi cap grumoll, i arrebosseu els calçots amb aquesta barreja i fregiu-los amb oli ben calent.

Serviu-los en una safata acompanyats amb la salsa romesco; no us oblideu del pa i d'un bon vi.

Bon Profit!



No hay comentarios:

Publicar un comentario