jueves, 30 de agosto de 2012

BACALLÀ A LA LLAUNA

Hola de nou. El bacallà és un menjar molt típic de la cuina de Barcelona, i es pot fer de tantes i variades formes, que sempre és un plaer poder-ne gaudir. Recordo de petita, quan a casa la meva tieta el feia a la llauna, que és la recepta d'avui.

Ingredients per a 4 persones:

    1 Kg  de bacallà.
200 grs. de farina.
  20   "   de pebre vermell.
   1 got  de vi blanc sec.
   7        grans d'all.
   2 dl.   d'oli.
             un manat de julivert.


Preparació:

Un cop el bacallà està desalat segons el consell de la bacallanera, es passa per farina, i es fregeix no gaire en una paella amb oli d'oliva.

Quan el treieu de la paella, col·loqueu-lo en una llauna.  Amb el mateix oli de la paella fregiu 3 alls tallats a tires i afegiu el pebre vermell i el vi.

Deixeu-ho bullir uns minuts i aboqueu-ho a sobre del bacallà. En un morter piqueu la resta dels alls i el julivert i ho tireu sobre el bacallà; fiqueu la safata uns 4 o 5 minuts al forn, i ja es pot servir.

Bon Profit!

2 comentarios:

  1. hola ens agrada molt el bacallái aquet ne sentit parlar però no ni fet mai , yte tan bona pinta que el fare soc mireia

    ResponderEliminar
  2. Hola Mireia, es un bacalla que ja ho dic a la recepta, que el feia la mava tieta Teresa, i ens agradaba moltisim, i despre´s de tans anys encara continua vigent, peró no es extrany, es un clasic de la cuina catalana, si elfas et pasara com a mi, ja hu veuras el faras moltes vegades. FACIL SENCILL RAPIT I BONIIIISIM!! PETONS

    ResponderEliminar