miércoles, 15 de agosto de 2012

FLAM D'AMETLLES AMB SALSA DE IOGURT


Hola a tots. Com us vaig comentar, el diumenge vam anar a dinar a casa dels cosins del meu marit, en Ramon i la Teresa; com sempre, ens ho vam passar molt i molt bé. I per postres, en Ramon, a qui li agrada molt la cuina, ens havia fet un flam boníssim.  Amb el seu permís el vull compartir amb vosaltres.


Ingredients:

6 ous
50 grs. d'ametlles moltes.
130 grs, de sucre.
1/2 l. de llet.
1 branca de canyella.
La pell d'una llimona.

PER LA SALSA

2 Iogurs naturals.
50 grs. de sucre.
2 dits i mig de Gran Marinier o cointreau.
50 grs. de panses de corint.
Vainilla en pols o sucre de vainilla

PEL CARAMEL.

100gr, de sucre.
1 cullerada d'aigua
Unes gotes de suc de llimona


Preparació:

Es fa un caramel amb el sucre, l'aigua i les gotes del suc de llimona, es tira a dins d'un motlle de plum-cake i es deixa refredar

Es posa a bullir la llet amb la pell de la llimona i la branca de canyella.
A part es barregen els ous amb el sucre i l'ametlla molta.

S'hi tira la llet bullint, tot anat remenant perquè els ous no es quallin.

S'omple amb la mescla el motlle caramel-litzat i es cou al forn al bany maria, durant 45 minuts a 190 graus.

 Per fer la salsa es barregen els iogurs amb el sucre, el licor i les panses de corint, i una mica de vainilla en pols o sucre de vainilla.

Es serveix una porció de flam regada amb la salsa. Esta boníiiissim; si el feu ja m'ho explicareu.  

Bon Profit!

 




No hay comentarios:

Publicar un comentario