lunes, 10 de septiembre de 2012

LLUÇ FÀCIL AL FORN

Hola amics del blog, com haureu pogut comprovar aquest cap de setmana  no he publicat res, ja que hem fet una excursió a la Catalunya Nord, és a dir al sud de França, a la comarca del Vallespir. Vam visitar Les Gorges de la Fou; si no hi heu estat mai, val la pena d'anar-hi. Durant un quilòmetre i mig vas caminant per unes passarel·les situades entre les altes parets que formen les gorges i per sobre del petit riu Fou. Diuen que són les gorges més estretes del mòn.

I ara anem pel plat, que és molt senzill, però sà i bo.


Ingredients:

1 lluç.
3 alls.
   julivert.
1 copeta de vi blanc.
   musclos.
   oli d'oliva.
2 dits d'aigua.
   sal i pebre.

Podeu demanar al vostre peixeter que us tregui l'espina del mig i que deixi els dos lloms nets d'espines. Llavors talleu cada llom en dos o tres trossos.


Preparació:

Enceneu el forn a 200 graus, renteu el lluç, el saleu i el poseu en una plata amb el julivert, hi tireu el vi i l'aigua i escampeu una mica de pebre blanc per sobre. El reserveu uns minuts.

En una paella amb oli fregiu els alls laminats i després els llenceu. Tot seguit regueu els lloms de lluç amb l'oli ben calent. Tapeu la safata amb paper de plata i ho poseu al forn uns 10 minuts.

Treieu el paper d'alumini, afegiu els musclos nets col·locats al voltant del lluç i deixeu la safata al forn uns 7 minuts més i ja està llest; oi que és fàcil?

Ho serviu a taula amb el suquet per sobre del lluç.

Bon profit!

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario