jueves, 24 de mayo de 2012

ASSECAR XAMPINYONS

Aixô no es cap recepta, es un truc que vull comparti amb vosaltres.

Tenen una vida curta, i si els volem amb totes les propietas, el millor és assecar-los.

Els xampinyons són uns bolets molt frágils i de vida curta, és impresindible que en compreu de bona qualitat i estiguin ben frescos, si voleu conservar-los assecats.

El primer que cal fer és rentar-los perquè quedin ben blancs i no sòxidin quand els tallem a làmines. Hi ha diverses opinions de rentat. El millor es no rentarlos amb aigua perquè com la majoria del bolets, néspatlla el gust i els estova, n'hi ha que fan servir suc de llimona i n´hi ha que prefereixen l'aigua amb farina,

Per netejar-los, a més de tallar-ne la part amb terra, cal que els fregueu amb un drap humit, ja sigui mullat amb suc de llimona o amb aigua amb una cullarada de farina.

Un cop nets, els tallarem a lámines fines que col-locarem en un plat gran a temperatura minima al forn,  i els deixerem fins que s'assequin. Quan ja ho estiguin els podem guardad en una bossa de plàstic, en un lloc sec i fosc

A l´hora de fer-los servir, nomes tindreu que rehidarar-los cobrin amb aigua bullet i deixar-ho reposar uns vin minuts. I'aigua es pot fer servir per donar una mica més de gust  als plats.

Desitjo que us faci servei.


No hay comentarios:

Publicar un comentario