miércoles, 30 de mayo de 2012

FARCELLETS DE COL I CARN DE VEDELLA

Ingredients:

Unes fulles de col.
Carn de vedella picada.
Carn de porc picada.
Una mica de foie-gras.
Alls, julivert.
Tomàquet madur.
Ceba.
Ametlles torrades.
Carquinyolis.
Safrà.
Brou de pollastre.
Farina.
1 ou, sal, pebre negre, una fulla de llorer, oli i aigua.

Preparació:

En una olla amb aigua bullint, s'escalden les fulles de col; després s'escorren bé i es deixen refredar.

Es barrejan  les carns, uns quantes dents d'all i uns brots de julivert.
S'amaneixen amb sal, pebre, i una mica de foie-gras i es barreja bé. Amb cada fulla de col s'embolica un bon grapat d'aquest farciment. Després, es passen  per ou batut i s'enfarinen bé els farcellets. Es fregeixen amb oli, vigilant que no es cremin els farcellets, ni l'oli, i es reserven.

En una cassola amb oli es fregeix la ceba picada i salada, fins que es posi rossa i s'hi afegeix el tomàquet trinxat. Quan el tomàquet estigui ben cuit, s'hi posa una mica de brou i una fulla de llorer, i que arrenqui el bull. Llavors es baixa el foc al mínim, s'hi posen els farcellets i es tapa la cassola.
En un morter, es piquen uns quants alls, unes 15 ametlles torrades, un parell de carquinyolis i un pessic de safrà. Quand estigui ben picat, s'afageix a la cassola amb un raig de vi blanc , procurant que la picada es dissolgui ben bé en el brou. Es tomben els farcellets, es deixen coure uns 20 minuts i ja es pot servir.

A casa els trobem molt bons. Bon profit!



2 comentarios:

  1. Antònia, no es mentida a casa dels pares els hi agradan molt els farcellets de col, i un d'aquets dies vindran a dinar a casa i els hi fare, segur que els hi agradarán molt, ja li faré sapigue. Ah soc la Mireia

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Mireia, no es un plat complicat, peró surt boniiisim, tinc unes amigas que els hi agradan molt hi la vaig publicar perque em van dir perque no la possas al blog,I mirá aquí estem, ja em dirás com t'en surtit. petons i gracies

      Eliminar