viernes, 15 de junio de 2012

AMANIDA DE MARISC

Hola, ja arribat l'estiu, i per això us proposo un plat fred, i si teniu un compromis, queda de peli!!!. a veure si us agrada. S'admeten crítiques.

Ingredients:

750 gr. de musclos
350 "     " calamars (pes net)
300 "     " rap
350 "     " gamba petita
     1         enciam

Vinagreta:
125 ml. d'oli
    1 c.    sopera de vinagre
    2 c.    llimona 
    1 gra d'all sencer
    sal
Brou curt:

50 gr. de ceba
  2 dl. de vi blanc
  1 litre d'aigua
  5 grans de pebre
  1 branqueta de romaní
  1 fulla de llorer


Preparació:

Netejar els musclos i obrir-los al vapor; treure'ls de les closques i reservar.
En una olla posar tots els ingredients del brou curt menys el pebre, i deixar que bulli; quan bulli, salar , tapar i deixar que bulli de nou 15 minuts; passats els 15 m. posar el pebre i el rap i que torni a bullir fins que el rap estigui cuit; llavors es treu del foc i es reserva amb els musclos.

En el mateix brou coure el calamar net i sencer  uns 20 o 25 minuts.
Netejar les gambes, salar-les i passar-les per la paella amb una mica d'oli, pelar-les i reservar.

En un bol es posen els musclos, el rap tallat a daus, el calamar a tires, i les gambes.

Posar-ho tot en un bol i regar amb la vinagreta, tenir-ho en adob 2 hores com a mínim, a temperatura ambient fresca (encara que a l'estiu es una mica dificil).

Tot seguit guardar-ho tapat a la part menys freda de la nevera, i treure-ho uns minuts abans de servir, i en aquest moment s'afegeix l'enciam tallat en juliana (la quantitat d'enciam segons el gust de cadascú). I a disfrutar-la, que ho teniu ben merescut.

 Bon profit!

          

No hay comentarios:

Publicar un comentario