martes, 12 de junio de 2012

CONSERVA DE PEBROT AL NATURAL


Hola, aquesta recepta fa molts anys la vaig aprendra a fer  quan feia unes classes de cuina i  l'he fet moltes vegades.


Ingredients:

1 pebrot vermell carnós.

Preparació:

Bullir aigua amb una mica de sal i deixar-la refredar.

Rentar el pebrot, secar-lo i tallar-lo a trossos.

Omplir els pots de vidre esterilitzats amb els trossos de pebrot i cobrir-ho amb l'aigua, deixant un centímetre sense omplir el pot. Tapar i fer el buit durant 20 minuts. 

Treure del bany maria a 50º.

ESTERILITZACIÓ

S'ha de fer servir una cassola molt superior en altura a la dels pots que es van a utilitzar, tenint en compte que aquests s'han de col·locar drets.

Al fons de la cassola s'hi ha de posar una reixeta o un drap (vell) per tal d'aillar el pot de vidre del foc - que està bastant a prop. Un cop col·locats els pots a la cassola, aquesta s'omple d'aigua freda, procurant que el nivell de l'aigua sobrepassi de 7 cms. en endavant les tapes dels pots.

Començar amb temperatura moderada i calcular el temps (20 minuts, com s'ha dit més amunt) a partir de la ebullició. Passat aquest temps, apagar el foc i deixar que es refridin dins la mateixa aigua.

Un cop freds, es treuen de la cassola, s'assequen bé i es guarden en un lloc fosc. Bon profit!


 

                  

No hay comentarios:

Publicar un comentario