sábado, 2 de junio de 2012

PASTÍS DE POMA, ESTIL ANTÒNIA

Hola, ja som al cap de setmana; qué us semblaria un pastis de poma boniiissim?  Així que anem per feina.

Ingredients:

1 Kilo de poma golden.

100 grams de sucre.

100 grams de farina. (tamiçada)

100 grams de mantega. (tipus pomada)

2 o 3 ous depenent del tamany.

Un polset de sal.

1/2 sobre Royal.


Preparació:


Abans de res enceneu el forn a 180 graus  per escarlfar-lo, i greixeu el motlle; si és de silicona no cal fer-ho.

Mentre el forn s'escalfa, poseu en un bol tots els ingredients menys les pomes. Es barreja tot amb les varilles i quan està tot ben barrejat, s'afegeix la poma tallada estil truita de patates (quan talleu les pomes, en guardeu una per després posar-la per sobre). Si us agraden, es poden afegir panses de corint; llavors es barreja tot això manualment.

Seguidament poseu tota aquesta masa en el motlle i la cubriu amb la poma que hem reservat, feta a làmines.

Es posa al forn 1/2 hora sense obrir-lo; passada aquesta 1/2 hora, obrir el forn i cobrir el pastís amb paper de plata o paper de forn anti-adherent (per exemple fulls de forn ALBAL) per tal d'evitar que es cremi.

Llavors es posa de nou al forn (aproximadament durant 1 hora). Aconsello que al cap d'uns 3/4 d'hora es punxi el pastís per veure si ja està cuit;  si l'estri amb el que punxeu surt net,  ja està llest i el podeu treure del forn.

Una vegada estigui fred, el pinteu amb melmelada d'albercoc.

Per tal de fer això, agafeu un parrel de cullarades soperes de melmelada d'albercoc juntament amb tres d'aigua i ho feu bullir un moment.  Amb aquesta salsa es pinten els pastissos de poma per donar lluentor.

Desitjaria que us surti tan bona com en a mi.

Bon profit!





.


5 comentarios:

  1. esta de miedo, ja me les estic menjan
    el probare de fer diumnge, m'agrada el teu blog

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gracies, ja em dirás que et sembla, segur que boniiisim, petons anonim

      Eliminar
  2. hola ja he fet el pastis i estaba de miedo, quin exit, repetirem ja m'han dit que el fagi sempre que toqui algun event per menjar-na, MOLT BO

    ResponderEliminar
  3. No sap quina alegria em doneu quan dieu que us agrada alguna cosa que publico, no soc cap profesional, tan sols una persona que l'agrada la cuina, i no voldria que les receptes es perdesin, per aquet motiu m'he decidit a fer-les publiques, Dons endevant i fes-ho tantes vegades com us vingui de gust i disfruteu-ho, PETONS

    ResponderEliminar
  4. Jo també dic que boniiiisim, no serà el últim cop que el faré, Llus

    ResponderEliminar