martes, 5 de junio de 2012

CRÊPES FARCITS SALATS

Hola a tots, avui  m'agradaria explicar uns crêpes salats.

Els podeu fer el mateix dia que els necessiteu, o també ja podeu tenir el farciment preparat i congelat, igualment que els crêpes. Crec que tothom té la seva recepta de crêpes, però us indicaré la que jo faig:  la vaig treure del llibre SABORES de Victoria Serra, un llibre amb el que fa 40 anys que anem junts. Després us explicaré el farciment, segons la recepta que em va donar la meva amiga Ana C. Moltes gracies "CALDO PAPAS"

Ingredientes dels Crêpes per a 5 persones:

250 grams de farina tamiçada .
3 ous
1/2 litre de llet
50 gr. de mantega

Preparació:

En un bol es posen la farina, els ous, una mica de sal i s'hi aboca la llet, que abans tindreu bullida i refredada;  es barreja tot bé amb el batidor elèctric, fins que quedi una pasta fina, amb consistència d'una crema clara. Si no us ha quedat fina del tot, coleu-la i afegiu-hi la mantega, previament desfeta al bany maria i es deixa reposar dues hores.

En una paella de 20 cm. s'hi posa una gota d'oli,  s'hi passa un paper de cuina i ja es poden començar a fer els crêpes. Quan la paella està calenta s'hi tira un cullarot de la massa i s'exten bé,  i el sobrant es torna al bol. Com més fins quedin més bons surten. Quan estan daurants d'una banda es gira i es fa per l'altre costat,  i així fins que no quedi pasta.  Es van apilant un sobre l'altre. Si en sobren, es poden congelar.
                  
Ingredientes pel farciment:

1 pollastre
2 safates de Xampinyons
1 ceba grossa
Sal,  pebre i oli
Formatge rallat.

Rostiu el pollastre amb el foc baix perqué es vagi fent, però que no quedi resec;  ha de quedar molt tovet. Una vegada rostit, el desmicoleu, i passeu al pas següent.

Feu la ceba ben doradeta, a foc mig, que no es cremi; quan està feta, afegiu el xampinyons nets i tallats a trossets, i quan tot això estigui ja enllestit,  s'hi afegeix el pollastre talladet petit,  se li donen unes voltes i quan estigui tot ben barrejat,  s'hi afegeixen un parell de cullarades de béchamel, que abans ja tindreu preparada; ara es deixa refredar la pasta. Després només quedarà farcir els crêpes i gratinar-los. Jo els hi dono forma de paquetet; s'els hi poden dornar la forma que volgueu.

Sembla complicat, però si feu un dia el farciment i el congeleu i un altre dia els crêpes i també els congeleu, el dia que els necesiteu, només els haureu  de treure del congelador,  farcir i gratinar.

Bon profit !








No hay comentarios:

Publicar un comentario